1057 szakmai program sikerét alapozza meg a Nemzeti Együttműködési Alap

b_200_0_16777215_00_kepek_hirek_nea_logo.pngA Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) nemrégiben lezárult működési pályázatai után a szakmai pályázatok eredményei is megszülettek.

 

A döntéssel a NEA 1057 db szakmai program sikerét alapozza meg a rendelkezésre álló, mintegy 953,16 millió forintos keretösszeg szétosztásával.

A szakmai pályázatok esetében programokra lehetett támogatási igényt benyújtani a 2013 végén lezárult határidőig. A kollégiumok február 5-én született döntése értelmében a 4944 db beérkezett pályázatból több mint négyezer érvényes szakmai pályázat közel negyedének megvalósulását támogatja a NEA. A támogatás mértéke egy-egy szervezet esetében negyedmillió és hárommillió forint közötti értékben mozog, átlagosan mintegy 900 ezer forint költségvetési forrást jelent pályázatonként.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a civil szervezetek közel fele 500 ezer forint alatti bevételből gazdálkodik évente. A támogatásban részesülő, nyertes pályázók akár már februárban szerződést tudnak kötni, a szerződéskötéshez szükséges csomagok postázása már megkezdődött.

Az Alapkezelő valamennyi pályázót rövidesen értesít, az eredmények megtekinthetők itt, a mellékletben, a Civil Információs Portálon, a www.civil.kormany.hu oldalon.

(Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)

Forrás: kormany.hu

Elérhetőségeink:

Levelezési cím: 4551 Nyíregyháza-Oros, Szállási u. 18./A

Telefon: 06 (42) 506-338

E-mail: napfelkelteszszb@gmail.com