Hírek

Pályázati felhívás - Kárpátaljai Utazási Pályázat nyugdíjas egyesületek, családszervezetek, tantestületek és egyházi közösségek részére

Pályázati felhívás - Kárpátaljai Utazási Pályázat nyugdíjas egyesületek, családszervezetek, tantestületek és egyházi közösségek részére
2018. március 01., 12:38

A Rákóczi Szövetség immár 29 esztendeje járul hozzá a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatásához, a határon átnyúló magyar-magyar kapcsolatok erősítéséhez, többek között azzal, hogy a Szövetség minden évben számos nyári tábort, találkozót, konferenciát, tanulmányutat szervez határon túli és magyarországi diákok részvételével.

 

A Rákóczi Szövetség – együttműködve a Miniszterelnökség Kárpátaljáért Felelős Kormánybiztosával – Kárpátaljai Utazási Programot hirdet 2018-ban is, az elmúlt évek sikere alapján azzal a céllal, hogy a kárpátaljai régió idegenforgalmát erősítse, valamint a magyar-magyar emberi kapcsolatokat bővítse. A program kertében magyarországi nyugdíjas egyesületek, klubok, családszervezetek, tantestületek és egyházi közösségek csoportjainak kárpátaljai utazásához kíván hozzájárulni.

Pályázni az alábbi online űrlap kitöltésével lehet:

http://www.rakocziszovetseg.org/hu/palyazati_adatlap_karpataljai_utazasok_2018_nyilt

Az online jelentkezési lapok beérkezésének határideje: 2018. április 4. (szerda)

Pályázat benyújtására jogosult:

-nyugdíjas egyesületek, klubok

-családszervezetek csoportja
-tantestületek
-egyházi közösségek (pl. plébániai közösségek, gyülekezetek) csoportjai

 A pályázat benyújtásának feltételei:

 -csak kárpátaljai úti céllal lehet pályázni

-pályázni minimum 20 fős csoporttal lehet
-a kirándulásnak 2018. március 1. és 2018. december 31. között kell megvalósulnia
-a pályázathoz csatolni kell a kárpátaljai kirándulás programtervét

 Az elnyerhető pályázati támogatás:

A Rákóczi Szövetség a program keretében az utazási költséget – a megtett út és az utazók számának függvényében – legfeljebb 250 000 Ft értékig átvállalja a sikerrel pályázók számára.

 A támogatás mértékének megállapítása függ az adott csoport létszámától a kalkulált útvonal hosszától:

 

20-25 fő: 120.000 Ft utazási keretösszeg
26-30 fő: 160.000 Ft utazási keretösszeg
31-35 fő: 180.000 Ft utazási keretösszeg
36-40 fő: 200.000 Ft utazási keretösszeg
41- fő: 250.000 Ft utazási keretösszeg

 

 

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1 %-át a közhasznú Napfelkelte Alapítvány részére!

A Napfelkelte Alapítvány Kuratóriuma hálás szívvel mond köszönetet mindazoknak, akik személyi jövedelemadójuk egy százalékát az elmúlt esztendőben is alapítványunk nemes céljaira ajánlották fel. Támogatásaikat számos, nagysikerű projekt lebonyolításához használtuk fel. A továbbiakban is szívügyünknek tekintjük a rászoruló tehetséges fiatalok támogatását, éljenek a határainkon belül vagy kívül.

 

Magyarságunk megőrzése elsődleges kötelességünk, az hogy gyerekeink is, unokáink is magyarul beszéljenek és gondolkodjanak, közös társadalmi érdek. Ennek érdekében továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a magyar hagyományok életben tartására, különösképpen a néptánc- és a népzeneképzésre vonatkozóan.
Másik kiemelt célkitűzésünk, hogy egészséges, káros szenvedélyektől mentes életvitelre való iránymutatást nyújtsunk a fiatalok körében. Elsődleges feladataink körébe tartozik minden olyan tevékenység, illetve gyakorlat, amely révén csökken a drog-, alkoholhasználat és egészségkárosodás veszélye.

 

Továbbra is szeretnénk közös programokat szervezni a lakosság és a civilszervezetek bevonásával a határon túli magyar kulturális szellemi örökség védelmének érdekében.

 

Fenti céljaink megvalósításához kérjük tiszteletteljes támogatását!

 

Kérjük, adója 1 %-ával, vagy egyéb felajánlásával idén is támogassa a Napfelkelte Alapítványt, annak érdekében, hogy minél több rászorulón tudjunk segíteni 2018-ban is!

 

Adószámunk: 18796795-1-15
Bankszámlaszámunk: 10104459-53850300-01000007

 

Támogatását előre is köszönjük!

Legyen más a szenvedélyed!

 

2018. január 1-én vette kezdetét az EFOP 1.8.9-17 „Legyen más a szenvedélyed 2!” – prevenciós program megvalósítása a Nyíregyházi járásban, a projektet  a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és a Napfelkelte Alapítvány konzorciumi formában valósítja meg.

 

A projekt elsősorban a szerhasználat megelőzését és visszaszorítását célzó prevenciós szemléletformáló programokból áll, amelyek lebonyolítása hozzájárul a gyermekvédelmi szakellátásban ideiglenes hatállyal elhelyezett, nevelésbe vett gyermekek, utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőttek szerhasználatának megelőzéséhez, visszaszorításához. A projekt tartalmaz további speciális programokat is, amelyek hozzájárulnak a nevelőszülőknél nevelkedő gyermekek és utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőttek vonatkozásában a nevelőszülői készségek fejlesztéséhez, a szülők és a családok bevonásával erősítik a családi rendszert, a nevelőszülők szerepét.

 

Hangsúlyt kapnak a továbbképzések, felkészítések, amelyeken keresztül növelhető a nevelőszülői hálózatokban, gyermekotthonokban, területi gyermekvédelmi szakszolgálatokban dolgozó szakemberek szakmai tevékenységeinek hatékonysága. Az operatív szintű beavatkozásokat módszertani fejlesztések egészítik ki: gyermekvédelmi ellátórendszer egyes ellátási formáihoz kapcsolódó felmérések, kutatások, amelyek a szenvedélybetegség megelőzése érdekében az ellátórendszer fenntartható, hatékony megelőzési rendszerének kialakítását segítik elő.

Keresztény fiatalok a horizontális célok erősítéséért

 

A fenntartható fejlődés ma már életünk, mindennapjaink része. A hazai és határon túli fiatalok közös tanulása a fenntartható fejlődés és az esélyegyenlőség területén alapítványunk, a Napfelkelte Alapítvány egyik kiemelt célkitűzése.

A 2017. januárban kezdődő rendezvénysorozatunk arra irányul, hogy mind a lakosság, a fiatalok, mind vállalkozók, civil szervezetek és az önkormányzatok számára energiahatékonyság, energiatudatosság, megújuló energiák, esélyegyenlőség témakörökben átfogó képet nyújtson. A programsorozat helyszínei a következők lesznek: Nagykálló, Tiszabezdéd, Beregdaróc és Nyíregyháza.

A négy alkalomból álló konferenciánk tervezett témái között szerepel többek között a megújuló energiaforrások hasznosítása a gyakorlatban, az ehhez kapcsolódó pályázati lehetőségek áttekintése, energiahatékonysági jó gyakorlatok bemutatása és a valódi esélyegyenlőséghez szükséges feltételek ismertetése.

 

A nyitórendezvény időpontja és helyszíne 2017.01.19. 15 óra, Nagykálló Városháza


Szeretettel várunk minden érdeklődőt a rendezvényre!

 

Szakmai programunk a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásval kerül megrendezésre!

 

Megjelent az EFOP-1.3.5-16 Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével kitöltő programja

 

Elérhető a honlapon a Széchenyi 2020 keretében megjelent EFOP-1.3.5-16 Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével kitöltő programja.

Tehetséggondozás a Tisza ölelésében - 2016.

Bővebben: Tehetséggondozás a Tisza ölelésében - 2016.

 

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásának köszönhetően, sikeres szakmai programot bonyolított le a Napfelkelte Alapítvány 2016. március 16-18. között Beregdarócon, „tehetséggondozás a Tisza ölelésében” címmel, egy igazán színvonalas Néptánc tábort sikerült megvalósítani. A tábor résztvevői 9-17 éves, határon túli és Szabolcs-Szatmár- Bereg megyében élő, magyar ajkú gyermekek voltak.

 

A néptánc, mint szellemi örökség természeténél fogva tünékeny, ezért is fontos, például ilyen rendezvényeken is törekedni hagyományaink megmentésére, továbbéltetésére. Alapítványunk ilyen és hasonló programok segítségével kívánja átmenteni nemzeti kincsünket a jövő nemzedék részére. Szeretnénk minél többször hozzájárulni a népművészetből sarjadó, nemzeti kultúra megmentéséhez.

 

A megvalósított program, célja a népművészeti jártasság gazdagítása, mélyítése, a képességek differenciált fejlesztése, amit teljesen a néptánc köré építettünk fel.  A szervezés elején a néptánc és a népdal készségeit szerettük volna fejleszteni, de mivel a jelentkezésekkel érkezett visszajelzésekben a minden résztvevő a táncot preferálta, így a népdal készség fejlesztését elhagytuk. Azonban nem tettünk le róla, szeretnénk a későbbiekben a magyar népdalok ismeretét is erősíteni.  A táncpróbák és a program záró estje a Beregdaróci Művelődési Házban került lebonyolításra. 56 gyermek vett részt táborunkban a három nap alatt. A következő intézmények képviseltették magukat rendezvényünkön: a Nagydobronyi Középiskola, a Tiszaszalkai Hétvezér Baptista Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, a Csarodai Herman Ottó Általános Iskola és nem utolsósorban a Beregdaróci Wesley János Általános Iskola.

 

 Nagy örömmel tölti el alapítványunkat, hogy újra sikerült egy olyan szakmai programot megvalósítani, amellyel felejthetetlen élményt adtunk a részvevőknek, és nem utolsósorban értéket teremtettünk. Sikerként könyveljük el, hogy ismét tettünk egy lépést szellemi értékünk védelmének érdekében.

 

 

 Bővebben: Tehetséggondozás a Tisza ölelésében - 2016.

 

 

 

Bővebben: Tehetséggondozás a Tisza ölelésében - 2016.

 

Bővebben: Tehetséggondozás a Tisza ölelésében - 2016.

 

 

Még felajánlható az adó 1%-a!

A Napfelkelte Alapítvány Kuratóriuma nagy tisztelettel mond köszönetet mindazoknak, akik személyi jövedelemadójuk egy százalékát az elmúlt esztendőben is alapítványunk nemes céljaira ajánlották fel. Támogatásaikat nagysikerű projektek lebonyolításához használtuk fel, ilyen volt például a „Tehetséggondozás a Tisza ölelésében” címmel megrendezett Néptánc tábor Beregdarócon. Ennek bizonyságául idézünk, az alapítványunk részére érkezett köszönetnyilvánító levélből:

 

„Őszintén leírhatom, hogy hatalmas élmény volt mindannyiunk számára ez a három nap! Előzetesen nem igazán tudtam, hogy mire számítsak. Itt nem elsősorban rátok és a szervezésre gondolok, hanem a saját tanítványaim aktivitására. Ezek a gyerekek eddig csak a hon- és népismeret óra keretében ismerkedhettek meg a népi hagyományokkal. Kellemesen csalódtam. Büszkék lehettek, mert olyan három napot sikerült megszerveznetek, amely tele volt érdekes programokkal, de mégsem volt túlzsúfolt. Azt hiszem tökéletes volt a helyszínválasztás, és a legmegfelelőbb szakembereket sikerült megnyertetek. Egy jó csapat, csak jó eredményt érhet el. A gyerekek még hetekig tartottak élménybeszámolót társaiknak, tanáraiknak, szüleiknek. Tetszett a programok változatossága. Volt, hogy a természet varázsa bűvölt el (beregdaróci láp), majd a népi hagyományok beregdaróci ápolásáról kaphattunk lelket gyönyörködtető előadást (kendertől a vászonig). Jelentősen fejlesztette gyerekeink kreativitását, kézügyességét a kézműves foglalkozás. A szülők nagyra értékelték, hogy a gyerekek keze által készített ajándéktárgyakat kaptak ajándékba. Na és természetesen a néptánc, ami megkoronázta az egészet. Meg kell, mondjam, hogy a gyerekek tetszését messze ez nyerte el a leginkább. A két tánctanár szakmai és emberi hozzáállása, a kárpátaljai gyerekek példamutató, hagyománytisztelő szeretete - teljesen elvarázsolták a diákjaimat. Azok is szívesen vettek részt a táncpróbákon, akiket testnevelés órán is nehéz megmozgatni. Teljesen új, rejtett tehetségek kerültek elő, ami engem, mint pedagógust hatalmas elégedettséggel töltött el. Azt hiszem a gálán is bebizonyosodott, hogy érdemes lenne ezzel a továbbiakban is foglalkozni. Az igazsághoz tartozik, hogy a sikerben nagy részed van neked is. Végig empatikus, a gyerekek érdekeit végtelenül a szeme előtt tartó hozzáállásoddal, nagy részed volt a tábor jó hangulatának kialakításában. Ez a három nap volt a legjobb promóció az alapítványotok számára, hiszen mint te is tudod, a mi gyerekeink tíz beregi településről érkeztek. Köszönetet mondok nektek, és hálás vagyok a sorsnak, hogy megismerkedhettem veletek, és diákjaimat ebben a páratlan élményben tudtam részesíteni általatok!

Tisztelettel: Kristán Zoltán, Tiszaszalka”

Talán a fentiek is bizonyítják, hogy érdemes, alapítványunk számára felajánlani személyi jövedelem adójának egy százalékát. Önnek vagy könyvelőjének csak egy kattintás, de a rászoruló tehetségek számára egy óriási lehetőség képességeik tovább fejlesztésére. Éljenek a határainkon belül vagy kívül. Ön és alapítványunk így tudunk hozzájárulni a magyar nemzet fennmaradásához, melynek egyik alappillére a magyar néptánc és népzene oktatása, hagyományaink ápolása.

Kérjük, adója 1 %- nak felajánlásával idén is támogassa a Napfelkelte Alapítványt, annak érdekében, hogy minél több rászorulón tudjunk segíteni a továbbiakban is!

 

Adószámunk: 18796795-1-15

Bankszámlaszámunk: 10104459-53850300-01000007

Támogatását előre is köszönjük!

 

 Bővebben: Még felajánlható az adó 1%-a!Bővebben: Még felajánlható az adó 1%-a!

 

 

Közhasznú jogállás nyilvántartásba vétele - űrlap

Bővebben: Közhasznú jogállás nyilvántartásba vétele - űrlapNyilvántartásba vételi kérelem űrlap

Élő értékeink Művészeti Tehetséggondozó Tábor program-összefoglaló

Bővebben: Élő értékeink Művészeti Tehetséggondozó Tábor program-összefoglalóAz összefoglaló letölthető

Elérhetőségeink:

Levelezési cím: 4551 Nyíregyháza-Oros, Szállási u. 18./A

Telefon: 06 (42) 506-338

E-mail: napfelkelteszszb@gmail.com