Hírek

Adományoztunk a Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházmegye részére

Ruha és cipő adományok átadása az egyházmegyei karitász részére! A Napfelkelte Közhasznú Alapítvány munkatársai az év utolsó munkanapján sem tétlenkedtek, hiszen átadásra került több száz tétel új ruha (felnőtt és gyermek egyaránt) és cipő a Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházmegyéhez tartozó Karitász részére. A Karitász részéről Orosz Zoltán Igazgató Úr és segítője, valamint az egyházmegye részéről Dr. Papp Tibor főhelynök Atya és Szabó Tamás pasztorális helynök Atya vette át a felajánlást. Alapítványunk titkára, Szuhóczky Gábor kiemelte, hogy az egyházközségek közvetlen támogatása után elérkezettnek láttuk az időt, hogy más formában is adakozzunk karácsony előtt, hiszen sok nélkülöző család csak az alapvető élelmiszerekre tud ilyenkor költeni. Tegyük számukra is szebbé a karácsonyt és a jövő év kezdetét! Bővebben: Adományoztunk a Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházmegye részére Bővebben: Adományoztunk a Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházmegye részére Bővebben: Adományoztunk a Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházmegye részére Bővebben: Adományoztunk a Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházmegye részére

Karácsonyi Ünnepség Mátészalkán

Szívet melengető karácsonyi ünnepségen vehettünk részt a mátészalkai Gyermekvédelmi Központban. Mind a gyermekek, mind a felnőtt szereplők kitettek magukért, sőt a karácsonyi énekkar műsorában a hallgatóság is aktívan részt vett a következő sorok éneklésével: "Amíg élnek a fák, amíg látom a hegyeket, addig úgy gondolok rád, ahogy kacagnak a gyerekek. Tiszta szívvel, szeretettel, könnyes szemmel őszintén, mert mindenhez szeretet kell, ami erősebb, mint én."
Szép üzenet egy olyan helyről, ahol a roma és magyar gyermekek szíve egyszerre dobbant az adventi készülődésben. Köszönet Repelik Anikó Igazgató Asszonynak és munkatársainak a meghitt pillanatokért. Jó helyre került a Napfelkelte Közhasznú Alapítvány támogatása!

https://www.facebook.com/napfelkelte.alapitvany/videos/219210285659295/

Ajándékoztunk a Mátészalkai Gyermekvédelmi Központ részére

A Mátészalkai Gyermekvédelmi Központ kérésére, alapítványunk munkatársai egy emberként mozdultak meg és állították össze a fényképeken is látható csokoládéból és szaloncukorból készült Karácsonyfát, melyet Repelik Anikó Igazgató asszony nagy örömmel vett át alapítványunk székhelyén. A Karácsonyfa apró „sejtjei” 2018. december 20-án jutnak el az intézet gondoskodásában lévő gyermekekhez. Az ünnepig még előttünk lévő napok legyenek lélekben gazdagodást hozók, s alapítványunk minden munkatársa nevében kívánunk békében és szeretetben eltöltött Karácsonyi Ünnepeket! Bővebben: Ajándékoztunk a Mátészalkai Gyermekvédelmi Központ részére Bővebben: Ajándékoztunk a Mátészalkai Gyermekvédelmi Központ részére

Mikulás ünnepség Tiszapéterfalván

Bővebben: Mikulás ünnepség TiszapéterfalvánBővebben: Mikulás ünnepség TiszapéterfalvánBővebben: Mikulás ünnepség TiszapéterfalvánBővebben: Mikulás ünnepség TiszapéterfalvánBővebben: Mikulás ünnepség TiszapéterfalvánBővebben: Mikulás ünnepség Tiszapéterfalván

Kedves meghívást kapott alapítványunk Tiszapéterfalváról a néptáncos gyermekek Mikulás ünnepségére.

Örömmel és tisztelettel tettünk eleget a felkérésnek. Fantasztikus élményben volt része munkatársainknak.
Családias légkörben telt a délután, közös táncolás után egy altatódalt is megtanultak a gyerekek.

Adventi gyertyagyújtás után a Mikulás érkezését nem mindennapi éneklés és táncolás előzte meg. Miután kiosztotta az ajándékokat, fergeteges táncházzal zárult a délután.

Köszönjük szépen a szeretetteljes fogadtatást!

 

 

Bővebben: Mikulás ünnepség TiszapéterfalvánBővebben: Mikulás ünnepség TiszapéterfalvánBővebben: Mikulás ünnepség TiszapéterfalvánBővebben: Mikulás ünnepség Tiszapéterfalván

Segítettünk a Mikulásnak

Alapítványunk jelentős pénzösszeggel támogatta a Kárpátaljai KOKAS BANDA Jótékonysági Alapítványán keresztül a tiszapéterfalvi néptáncos gyermekek Mikulás ünnepségét.
Örömmel tölti el szívünket, hogy segíthettünk.

 

Bővebben: Segítettünk a Mikulásnak

Ne rombold magad, inkább építsd – központban a népzene és a néptánc 2018.

 

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásának köszönhetően, újabb sikeres szakmai programot bonyolított le a Napfelkelte Alapítvány 2018. október 12-14. között Beregdarócon, „Ne rombold magad, inkább építsd – központban a népzene és a nép tánc” címmel. A tábor résztvevői 13-17 éves, határon túli és Szabolcs-Szatmár- Bereg megyében élő gyermekek voltak.

 

A megvalósított program, célja a népművészeti jártasság gazdagítása, mélyítése, a képességek differenciált fejlesztése, amit teljesen a néptánc köré építettünk fel. A táncpróbák és a program záróestje a Beregdaróci Művelődési Házban került lebonyolításra. Szállásunkat a Beregdaróci Hétcsillag Üdülő és Konferencia Központ biztosította, itt részt vehettek a gyermekek egy drogprevenciós előadáson is, amely Vásárosnaményi Rendőrkapitányság jóvoltából valósulhatott meg. 29 gyermek vett részt táborunkban a három nap alatt. Velünk tartott a táncpróbák egyikén a Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakképző Iskola, alapfokú Művészeti Iskola 14 tanulója is.

 

A következő intézmények képviselői táboroztak velünk: a Tiszaszalkai Hétvezér Baptista Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében a Rozmaring Néptánccsoport tagjai, a Napsugár Hagyományőrző Néptánccsoport Tiszapéterfalváról. Gálaműsorunk programját színesítette a Karaván Hagyományőrző Néptánccsoport Mátészalkáról és a Roma Hagyományőrző Tánccsoport, akik a Nyírmadai Patay István Általános Iskolából érkeztek hozzánk.

 

Nagy örömmel tölti el alapítványunkat, hogy újra sikerült egy olyan színvonalas, szakmai programot megvalósítani, amellyel folytathattuk a már-már hagyománnyá vált rendezvénysorozatunkat, természetesen szeretnénk ezt folytatni, hiszen a hagyományőrző közösségek felélesztése, népművészeti értékeink életben tartása égetően fontos, szívesen őriznénk, terjesztenénk népi értékeinket a jövőben is.

Azt gondoljuk, hogy értékőrző közösséget hoztunk létre a résztvevő gyermekekkel és nem utolsó sorban barátságok is kötettek. Törekedtünk a közösséghez való tartozás érzését átadni a résztvevőknek, mert mindenki szeretne valahová tartozni. Azt hisszük, nem nagyon létezik olyan gyermek, aki ne vágyna arra, hogy tartozhasson valahová. Egy családba, egy közösségbe. A táncokon keresztül megismerik hagyományainkat, a magyar nép táncait, a táncok lépésanyagát, énekeit, jellegzetességeit, stílusát. A magyar kultúra megőrzése, megélése és átadása az utókor számára egy nemzet életében kiemelkedő jelentőséggel bír, a táborban résztvevő és a Gálaműsorban fellépő gyermekek megtapasztalhatták azt, hogyan éljük meg saját kultúránkat nap, mint nap, hogyan örökíthetjük át generációról generációra.

 

 

 

 

Meghívó

 

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt a „Ne rombold magad, inkább építsd – központban a népzene és a nép tánc” néptánc táborunk záró estjére, ahol Gálaműsor keretében mutatják meg a táborban résztvevő gyerekek a táborban megtanult tánclépéséket és a magukkal hozott, korábban elsajátított néptánctudást.

 

Időpont: 2018. október 13. 17:30 óra

 

Helyszín: Beregdaróci Művelődési Ház
4934 Beregdaróc, Szabadság út 55.Bővebben: Meghívó

„Ne rombold magad, inkább építsd – központban a népzene és a nép tánc”

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásának köszönhetően, újabb sikeres szakmai programot bonyolít le a Napfelkelte Alapítvány 2018. október 12-14 között Beregdarócon.

„Ne rombold magad, inkább építsd – központban a népzene és a nép tánc” címmel, egy igazán színvonalas Néptánc tábor megrendezése a cél, kiváló szakmai vezetők részvételével. A tábor résztvevői 13-20 éves, Kárpátaljai és tiszaszalkai és beregdaróci gyermekek lesznek. A megvalósítandó program, célja a népművészeti jártasság gazdagítása, mélyítése, a képességek differenciált fejlesztése, amit teljesen a néptánc köré építettünk fel.

 

Másik kiemelt célkitűzésünk, hogy egészséges, káros szenvedélyektől mentes életvitelre való iránymutatást nyújtsunk a fiatalok körében. Elsődleges feladataink körébe tartozik minden olyan tevékenység, illetve gyakorlat, amely révén csökken a drog-, alkoholhasználat és egészségkárosodás veszélye. Ennek tükrében a résztvevő fiatalok drogprevenciós előadás részesei lehetnek a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság jóvoltából.

A tábor helyszíne a Beregdaróci Hét Csillag Üdülő és Konferencia Központ. A táncpróbák és a program, záró estje a Beregdaróci Művelődési Házban kerül lebonyolításra.

Kézenfogva Nevelőszülői Díj 2018 – PÁLYÁZAT

Az idén 25 éves KézenFogva Alapítvány harmadik alkalommal hirdette meg a “KézenFogva nevelőszülői díj 2018” pályázatot, amelyben olyan elkötelezett nevelőszülőket kíván díjazni, akik nagy terhet jelentő feladataik mellett vállalják a fogyatékos gyerekek nevelését, életminőségük javítását, és társadalmi integrációjuk elősegítését. A díj célja a nevelőszülői hivatás társadalmi ismertségének és elismertségének emelése.
Jelölés a díjra:
A nevelőszülő a nevelőszülői pályája alatt a fogyatékos gyerekek nevelése során elért eredményei alapján pályázhat, vagy a következők jelölhetik a díjra:
• Természetes személyek
• Jogi személyek, ezen belül kiemelten:
– Gyermekvédelmi és/vagy fogyatékosságügyi területen működő szakszolgálatok
– Gyermekvédelmi és/vagy fogyatékosságügyi területen működő civil és egyházi szervezetek

A jelölés határideje: 2018. augusztus 5.
A díjra pályázni, vagy jelölni a jelölt megnevezésével és érdemeinek rövid összefoglalójával lehet.

Jelölési lap és további részletek itt: http://kezenfogva.hu/ev_neveloszuloje

Augusztus 5-ig pályázhatnak civil szervezetek a Hankook pályázatán

 

A Hankook Tire Magyarország meghosszabbítja Abroncsadományozási Programját, így a civil szervezetek még augusztus 5-ig leadhatják pályázataikat. A 2012-ben indított, ma már az ország legnagyobb ilyen jellegű kezdeményezésének számító programjában a gumiabroncsgyártó eddig több mint 13 000 abronccsal, 273 millió forint értékben támogatta a fontos társadalmi célokat felkaroló civil szervezeteket.
Az egyedülálló programon keresztül a vállalat olyan nonprofit szervezeteknek, alapítványoknak, kisebb szervezeteknek kíván segítséget nyújtani, amelyek egyébként ritkán és csak nagy erőfeszítések árán jutnak támogatáshoz. Az évek során számos regionális civil kezdeményezés mellett olyan nagyobb szervezetek is kaptak felszereléseket, mint az Országos Mentőszolgálat, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága vagy a Magyar Vöröskereszt.
A pályázó szervezetek ezúttal is egyenként 12 darab, azaz 3 garnitúra Hankook abroncsra adhatják be igényüket augusztus 5-ig a www.hankookadomany.hu weboldalon. A támogatásra azok a legalább 5 éve működő alapítványok, közalapítványok, illetve egyesületek pályázhatnak, amelyeknek környezet-, táj- vagy természetvédelem, fenntartható fejlődés, beteg gyermekek, koraszülöttek szállítása vagy rend- és katasztrófavédelem a fő tevékenységi köre.

A pályázati felhívás itt érhető el: http://www.hankookadomany.hu/

Elérhetőségeink:

Levelezési cím: 4551 Nyíregyháza-Oros, Szállási u. 18./A

Telefon: 06 (42) 506-338

E-mail: napfelkelteszszb@gmail.com