Rendezvények

Tehetséggondozás a Tisza ölelésében - 2016.

Bővebben: Tehetséggondozás a Tisza ölelésében - 2016.

 

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásának köszönhetően, sikeres szakmai programot bonyolított le a Napfelkelte Alapítvány 2016. március 16-18. között Beregdarócon, „tehetséggondozás a Tisza ölelésében” címmel, egy igazán színvonalas Néptánc tábort sikerült megvalósítani. A tábor résztvevői 9-17 éves, határon túli és Szabolcs-Szatmár- Bereg megyében élő, magyar ajkú gyermekek voltak.

 

A néptánc, mint szellemi örökség természeténél fogva tünékeny, ezért is fontos, például ilyen rendezvényeken is törekedni hagyományaink megmentésére, továbbéltetésére. Alapítványunk ilyen és hasonló programok segítségével kívánja átmenteni nemzeti kincsünket a jövő nemzedék részére. Szeretnénk minél többször hozzájárulni a népművészetből sarjadó, nemzeti kultúra megmentéséhez.

 

A megvalósított program, célja a népművészeti jártasság gazdagítása, mélyítése, a képességek differenciált fejlesztése, amit teljesen a néptánc köré építettünk fel.  A szervezés elején a néptánc és a népdal készségeit szerettük volna fejleszteni, de mivel a jelentkezésekkel érkezett visszajelzésekben a minden résztvevő a táncot preferálta, így a népdal készség fejlesztését elhagytuk. Azonban nem tettünk le róla, szeretnénk a későbbiekben a magyar népdalok ismeretét is erősíteni.  A táncpróbák és a program záró estje a Beregdaróci Művelődési Házban került lebonyolításra. 56 gyermek vett részt táborunkban a három nap alatt. A következő intézmények képviseltették magukat rendezvényünkön: a Nagydobronyi Középiskola, a Tiszaszalkai Hétvezér Baptista Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, a Csarodai Herman Ottó Általános Iskola és nem utolsósorban a Beregdaróci Wesley János Általános Iskola.

 

 Nagy örömmel tölti el alapítványunkat, hogy újra sikerült egy olyan szakmai programot megvalósítani, amellyel felejthetetlen élményt adtunk a részvevőknek, és nem utolsósorban értéket teremtettünk. Sikerként könyveljük el, hogy ismét tettünk egy lépést szellemi értékünk védelmének érdekében.

 

 

 Bővebben: Tehetséggondozás a Tisza ölelésében - 2016.

 

 

 

Bővebben: Tehetséggondozás a Tisza ölelésében - 2016.

 

Bővebben: Tehetséggondozás a Tisza ölelésében - 2016.

 

 

Elérhetőségeink:

Levelezési cím: 4551 Nyíregyháza-Oros, Szállási u. 18./A

Telefon: 06 (42) 506-338

E-mail: napfelkelteszszb@gmail.com